Manifest Eix Raval CONVID-19

Des de l’Eix Comercial del Raval fem un crit a les altres entitats comercials, gremis, associacions de professionals i altres entitats a que es sumin a aquest manifest i a aquesta petició.

A l’atenció del Ecm. Sr. Pedro Sánchez, Presidente del Gobierno de España; al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Sr. Quim Torra; a la Excma. Sra. Ada Colau, alcaldessa de la ciutat de Barcelona.

Des de l’Eix Comercial del Raval veiem amb preocupació la situació d’indefensió i desconcert arran de l’epidèmia del CONVID-19. Les sensacions són dues: la primera, improvisació total, no pot ser que per una banda uns actes esportius s’anul·lin, els altres a portes obertes i els altres a porta tancada; no pot ser que des de la Generalitat s’obligui a que els esdeveniments de pública concurrència, els establiments hagin de renunciar a 2/3 de l’aforament; no pot ser que des de les administracions no es facin protocols clars de què fer i com fer-ho quan totes les administracions “of de record” et diguin que acabarà tancant tot.

També veiem amb preocupació que cap administració ni patronal ni sindicat estiguin contemplant que passa amb el petit comerç i petita empresa (menys de 15 treballadors) ni que passa amb els autònoms (les solucions aportades fins ara demostren el desconeixement de les administracions de què passa amb el comerç de proximitat i autònoms des de fa un mes). Si es preocupessin una mica, sabrien que som molts els establiments que des de fa un mes o més estem patint una situació de davallada comercial que a molts els portarà a tancar l’establiment per sempre si això segueix així o pitjor. Com sempre, la mirada curta evita veure el que significa el comerç de proximitat per una ciutat com Barcelona o un barri com el Raval.

És per aquest motiu que els comerços adherits (385) a l’Eix Comercial del Raval exigim a les administracions i als partits polítics el següent:
1. Que alhora de de prendre decisions es tingui en compte al petit comerç.
2. Que qualsevol zona, sector o activitat que hagi de tancar els treballadors de l’empresa, cobrin íntegrament el salari de l’estat i la seva cotització sigui pagada per l’estat. Els nostres treballadors-es a càrrec, no són un número i per tant no els podem deixar tirats.
3. Que els autònoms i les petites empreses (menys de 15 treballadors) estiguin exents des de divendres 13/03/2020 de pagar qualsevol impost, taxa o cànon depenent de qualsevol administració ja sigui local, autonòmica o estatal, això inclou quotes d’autònoms, declaracions d’IVAs i IRPF, canons de l’aigua, taxa de residus, etcètera.

La proposta d’algunes administracions de línies de crèdit a 0% d’interès o interès baix és ridícula i demostra desconeixement de la realitat, els treballadors, autònoms i petits empresaris, per si no ho saben, necessitem menjar cada dia, dos cops a poder ser, necessitem pagar l’aigua, les hipoteques, els lloguers i un llarg etcètera i no és just que l’administració només proposi que demanem un crèdit a tornar en un any o que els autònoms posposin el pagament de 3 quotes d’autònoms al 2021. El petit comerciant i empresari i l’autònom exigim els mateixos drets que la banca.

Fa uns anys l’estat va injectar 60.000 milions d’euros a la banca, diners que no es recuperaran mai, doncs els petits també ens mereixem que se’ns ajudi com es va ajudar als grans. L’estat, la Generalitat i l’Ajuntament tenen dues opcions, ajudar-nos de debò o trobar-se que d’aquí a dos mesos que la meitat de les persianes dels barri no es tornen a aixecar.

Està en mans de les administracions i dels partits polítics salvar o enfonsar al petit comerç dels nostres barris, és hora de saber si a Estat espanyol, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona els importen els treballadors, autònoms i petits empresaris. Per part nostra no oblidarem la resposta que tinguem a les nostres peticions per part del Ecm. Sr. Pedro Sánchez, Presidente del Gobierno de España; el

Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Sr. Quim Torra; la Excma. Sra. Ada Colau, alcaldessa de la ciutat de Barcelona i als partits polítics Ciudadanos, CUP, VOX, PP, JuntsxCat, En Comú Podem, ERC i PSC.

Des de l’Eix Comercial del Raval fem un crit a les altres entitats comercials, gremis, associacions de professionals i altres entitats a que es sumin a aquest manifest i a aquesta petició. Us podeu adherir al manifest via correu electrònic enviant la vostra denominació i logo a info@eixraval.com o trucant per telèfon al 679103898.

 

Search

What are you interested in? Explore some of the best tips from around the city from our partners and friends.